Göksenin Köksal Fenerbahçeli taraftarın reaksiyonunu deklare etti

bencede

Active member
Galatasaray Basketbol Kadrosu kaptanı Göksenin Köksal mesleği, sarı kırmızılılar ve Fenerbahçe hakkında Asist Tahlil’e açıklamalarda bulundu.

Pistiolis’in gelmesinin akabinde ivme yakaladık

Göksenin Köksal “Geçen dönem yarı finalde Anadolu Efes’i eleme noktasına gelmiştik fakat sakatlık ve yorgunluklar kararında devamını getiremedik. Bilhassa koçumuz Andreas Pistiolis’in gelmesinin akabinde önemli bir ivme yakaladık. 10-11 maçlık bir seri yakaladık. Galatasaray’ın EuroCup şampiyonluğundaki o atmosferi yaşadık geçen sene…

Talihsizlikler yaşadık

Bu dönem başı beklentiler daha da yükseldi. Pota altındaki sakatlardan dolayı ritmimizi kaybettik. Kazanacağımız maçları kaybettik. yıllardir Galatasaray’dayım, kendi alanımızda Beşiktaş yenilgisi görmemiştim. Anadolu Efes maçını da kazanabilirdik. Talihsizlikler yaşadık.

Hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak

Geçen dönem güzel bir arkadaşlık vardı. Çok yüksek bütçeli gruplarda oynadım; grup kimyası her şeyin önüne geçiyor. Teknik gruptan, gereç sorumlusuna kadar önemli bir aile ortamı var. Bu sezonki tek gayemiz Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak.

En kıymetli hisse taraftarın

Lig, Cumhurbaşkanlığı, EuroCup şampiyonluklarının hiç birinde ekip kaptanı ben değildim. Amaçlarımdan bir tanesi de benim ellerimde bir kupanın kalkması… Bakıldığında EuroCup şampiyonu olduğumuz bütçeyle şimdiki bütçe tıpkı değil. Gönül isterdi ki tıpkı bütçeler olsun artık de… Ben en değerli hissenin taraftarımız olduğunu düşünüyorum.

Bizim alandaki altıncı adamımız

Bizim taraftarımız bizi hiç bir vakit yalnız bırakmıyor. Çok makûs olduğumuz devirleri de hatırlıyorum; muhakkak bir kesim hiç yalnız bırakmıyor. Kendimize denk ve EuroLeague ekipleriyle oynadığımızda bizim taraftara muhtaçlığımız var. kimi vakit kendi bütçemizin 10 katı olan gruplarla oynuyoruz. hiç bir vakit bize sırt çevirmesinler, onlar bizim alandaki altıncı adamımız.

61 numara giyiyorum diye Fenerbahçe taraftarı bana karşı

Son senelerda hiç sorun yaşamadım. Son birkaç sene evvel tahminen Vesely ile ortamızda bir tartışma yaşanmıştır. Tahminen 61 numara giyiyorum diye Fenerbahçe taraftarı bana karşı… Bana karşı tahrik edici ya da kendi taraftarımızın önünde bir durum olursa; ben de buna sessiz kalmıyorum. Zira ben bu topluluğun kaptanıyım.

Fenerbahçe taraftarıyla hiç bir meselem yok

Kendi seyircimizin önünde kimsenin bizi kışkırtmaya hakkı yok. Geçen sene Akatlar’a gittik, Ataşehir’e gittik ve maçı kazandık. Ataşehir’deki maçta kimse kimseye ağzını açmadı. Saha haricinde epey Fenerbahçeli kardeşlerim var. Melih Mahmutoğlu’yla birlikte büyüdük. Fenerbahçe taraftarıyla hiç bir sıkıntım yok. Bana karşı tahrik edici bir şey yapılırsa; ben kimsenin altında kalmam.” tabirlerini kullandı.