Ergin Ataman: “Ukrayna’da Çok Büyük Bir İnsanlık Dramı Yaşanıyor”

bencede

Active member
THY Euroelague’in 28. haftasında Anadolu Efes Sinan Fazilet Spor Salonu’nda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 84-79 mağlup etti.

Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, “Bu akşam bizler için fazlaca değerli bir maçtı. Derbi maçıydı. Sıralama için, play-offtaki yerimizi garantilemek için değerli bir maçtı. Maçta 32 dakika boyunca epey uygun oynadık, maçı denetim ettik. Hamlede gerçek tercihler yaptık. Savunmada güzeldik. Son çeyreğe 16 sayı farkla girdik. Son 8 dakikada hamlede oyun disiplinini kaybettik. bu vakitte 31 sayı buldular ve geri döndüler. Maç sonu soyunma odasında son 8 dakikayı bir kere daha oynayamayız dedim. Kendi oyunumuzu oynayıp yolumuza devam etmeliyiz. Kendi oyun sistemimizin dışına çıktık. Farkın verdiği rehavetle de hamlede kişiselliğe döndük” halinde konuştu.

“Ukrayna’da hayli büyük bir insanlık dramı yaşanıyor”

Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı müdahale daha sonrasında Euroleague idaresinin Rus ekiplerinin maçlarını dondurduğunun sorulması üzerine Ataman, “Geçen hafta bütün konuşmalarımda savaşın durdurulması gerektiğini söylemiş oldum. Bütün şu anda dünya savaşı durdurmaya çalışıyor. Ukrayna’da hayli büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Sivillerin halini gördüğümüz vakit, beşerler kilometrelerce ülkeyi terk etmeye çalışıyorlar. bu biçimde bir durumda sporu düşünmek hiç kimsenin yapabileceği bir şey değil. Rus ekiplerindeki oyuncular için, o kadrolarda çalışan meslektaşlarım için bu biçimde bir durumun olması epey üzücü. Tüm dünyada yalnızca sporda değil her şeyde Ruslara bu cezayı verip onları dışarıda bırakıyorlar. sonucu verecek olan Euroleague üst yöneticileri. İddiam, bu iş kısa müddette çözülmezse bu dönem Rus kadroları olmadan devam edecek üzere. Zira futbolda, olimpiyatlarda, Formula 1’de bu karar çıktı. Bekleyip goreceğiz. Çok üzgünüm. Rus kadrolarının dışarıda kalması, arkadaşlarımızın da hatası yok. Eminim onlar da hüzün çekiliyorlardır. Onlar da insanlık dramının sona ermesini için uğraş harcıyorlardır. Olay bizim boyutlarımızın haricinde. Dünyanın en büyük sorunu haline geldi” diye karşılık verdi.