Devrim nedir neyi savunur ?

SanatMuptelasi

Active member
Devrim, toplumsal degisime kadar giden siyasi ve ekonomik bir surecin sonucu ortaya ckan bir donusum olarak tanmlanabilir. Devrim, toplumsal degisimleri araclgyla toplumsal statulerin zorlanmas, yonetimlerin yeniden sekillendirilmesi veya yeni bir siyasi sistemin kurulmas gibi pek cok farkl konuda yaplan degisimleri ifade eder. Devrimler, temel olarak bir toplumun yasam tarzn, degerlerini ve ilkelerini degistirmek amacyla tasarlanmstr.

Devrimin Tarihsel Gozden Gecirilmesi

Devrimlerin tarihsel olarak, insanlarn toplumsal duzeni degistirme cabalarnn ozeti olarak gorulmesi mumkundur. Devrimler, insanlarn tarihsel olarak her zaman kendi hukumdarlarna kars catsma icerisinde olduklarn gostermektedir. Devrimler, insanlarn toplumsal haklarnn korunmasn veya ozgurluklerinin daha fazla saglanmasn arzulayan toplumsal hareketlerin urunudur.

Devrimin Politik Temelleri

Devrimlerin politik temelleri, devrimin kokenini ve arkasndaki dusunceyi anlamaya yardmc olmaktadr. Devrimlerin temelini olusturan politik dusunce, hukumdarn hakimiyetini ortadan kaldrarak, halkn dogrudan otoritesini kurma veya savunma cabalarnn bir urunu olarak gorulmektedir. Devrimler, halkn uzerindeki hakimiyeti ortadan kaldracak ve halkn uyrukluk haklarn ve ozgurluklerini korumak icin bir caba olarak gorulebilir.

Devrimin Ekonomik Temelleri

Devrimlerin ekonomik temelleri, devrimin arkasndaki sosyal ve ekonomik catsmalar gostermektedir. Devrimler, toplumsal ve ekonomik konularda uygulanan hakszlklar ortadan kaldrmak, toplumsal haklarn korunmasn ve ekonomik haklarn artrlmasn arzulayan sosyal hareketlerin urunudur. Devrimler, ekonomik catsmalarn cozumune yonelik onlemler almak icin, sosyal ve ekonomik gelismeyi saglamak amacyla siyasal ve ekonomik degisiklikler gerektirdigini gostermektedir.

Devrimin Toplumsal Temelleri

Devrimlerin toplumsal temelleri, devrimin arkasndaki toplumsal catsmalar gostermektedir.
 
Üst