Barcelona – Anadolu Efes: 75-80 (Maç kararı – Yazılı Özet)

bencede

Active member
AJANSSPOR HABER

Turkish Airlines EuroLeague’de Anadolu Efes, Barcelona ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Temsilcimiz, İspanyol rakibi karşısında 80-75 kazanmayı başardı.

Maça görkemli başlangıç!

Anadolu Efes, Barcelona karşısında maça düzgün başlayan taraf oldu. Rakibi önünde büyük üstünlük sağlayan temsilcimiz, Barcelona’yı 9 sayıda tuttu. Efes ise maçın başını 21 sayı atarak geçti.

İkinci çeyrekte istikrar geldi

Oyun, uğraşın ikinci döneminde dengelendi. Barcelona, temsilcimize karşı tepki gösterdi. Birinci kısımda Efes ile içindeki farkın açılmasını engelleyemeyen Barcelona, ikinci çeyreği 19-18 önde bitirdi. Temsilcimiz, soyunma odasına 39-28 önde girdi.

Efes ikinci yarıya da üstün başladı

Anadolu Efes, Barcelona deplasmanında maçın ikinci yarısına da düzgün başladı. Maviler, rakip potaya 23 sayı gönderirken, kendi potasında ise 20 sayı gördü. Nefes kesen müsabakanın son dönemine 62-48 önde girildi.

Nefesler tutuldu! Efes 5 sayıyla kazandı

Son döneme 14 sayı farkla giren temsilcimiz, kendi meskeninde oynayan Barcelona’nın direnişiyle karşılaştı. Teslim olmak istemeyen Katalanlar, Anadolu Efes potasına tam 27 sayı gönderdi. Efes ise Barcelona’ya 18 sayı ile yanıt verdi. Son saniyeleri nefes kesen maçta Anadolu Efes, 80-75 kazanmayı başardı.

İstanbul’daki Barça zaferi çıkışa geçirdi

Anadolu Efes, İstanbul’da Barcelona ile karşılaşana kadar yaşadığı 3 maçlık yenilgi serisi ile EuroLeague’de güç bir periyoda girmişti. Temsilcimiz, Sinan Fazilet Spor Salonu’nda kutladığı Barcelona zaferi ile çıkışa geçti. Efes, İspanyolların akabinde 5 maç boyunca kaybetmedi.

Valencia mağlubiyeti sarstı, Barça ilaç olacak mı?

Çift maç haftasında İspanya turnesine çıkan Anadolu Efes, birinci vakit içinderda karşılaştığı Valencia’ya 10 sayı farkla kaybetmişti. Deplasmanda alınan bu hezimet Anadolu Efes cephesini sarssa da Barcelona karşısında gelen bu zafer temsilcimizi rahatlattı. Dönülen bu kritik virajın akabinde Efes’in planı, İstanbul’daki galibiyette olduğu üzere yine çıkışa geçmek.

Micic: “Bu galibiyet tek başına bir şey söz etmiyor”

Maçta sergilediği performans ile MVP olan Micic, “Kolay olmayacağını biliyorduk. Çok agresifler. Bence uygun bir cevap verdik. Biz güzel bir grubuz. Fakat oyunumuzu geliştirmezsek bu galibiyet tek başına bir şey tabir etmiyor. Bugün doğum günüm. Doğum günümde bu maçı kazanmayı başardık” tabirlerini kullandı.

Ataman: “Kendimi epey makus bir koç üzere hissediyordum”

Efes Koçu Ergin Ataman ise “Barcelona fazlaca yeterli bir kadro. Burası onların konutu ve onlar da yenilmeyi kabul etmeyeceklerdi. Birtakım yanılgılar yaptık. Kolay şutlar verdik onlara. Bizim için epey kıymetli bir galibiyetti. Amaçlarımız için uğraş etmeye devam edeceğiz. Valencia maçı daha sonrasında uygun tepki verdik ve kıymetli bir galibiyet aldık. Valencia bizim için epey berbat bir yenilgiydi. Moralimiz düşüktü. Kendimi epey makûs bir koç üzere hissediyordum. Bugünse hayli âlâ bir koç olarak hissediyorum. Basketbolda bu biçimdedir. kimi vakit kaybedersiniz, kimi vakit kazanırsınız. Bu kuvvetli bir lig. Kaybettiğimizde de hayli düşmemiştik. Kıymetli olan play-offlar’da güzel olmak. Biz de play-offlar’ı hangi kupayla bitirdiğimizi göstermiştik” dedi.

Larkin: “Yüzde 100’üm diyemem”

Shane Larkin, “Ne vakit bu biçimde bir kadroya karşı oynuyorsanız bu biçimde bir seri bekleyebilirsiniz. Barcelona hayli kritik bir galibiyet bizim için. Play-offlar’a yanlışsız ritim bulma amacı var. Yüzde 100’üm diyemem. Alanda olduğum için mutluyum. Sıhhat takımı benimle hayli ilgileniyor. Her geçen gün daha uyguna gitmeye çalışıyorum” halinde konuştu.

Jasikevicius: “Bir kadro üzere oynamadık”

Barcelona Koçu Jasikevicius “Çıkıp bu biçimde oynayamazsınız. Bir grup üzere oynamadık. Herkese karşı rekabet edebiliriz lakin bu tip maçları kazanmanız için 40 dakika düzgün oynamanız gerekiyor” açıklamasını yaptı.