Bakan Karaismailoğlu:“Merzifon Meray Kavşağı ile yıllık 22 milyon TL tasarruf sağlanacak”

DoğaHayranı

Active member
Bakan Karaismailoğlu:“Merzifon Meray Kavşağı ile yıllık 22 milyon TL tasarruf sağlanacak”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 114 metre uzunluğundaki Merzifon Meray Kavşağı’nda yüzde 100 yerli ve ulusal kaynaklar kullanıldığını belirterek, “Merzifon Meray Farklı Düzeyli Kavsağı ile sınırdaki dur-kalkları ortadan kaldırdık. Çok daha süratli, inançlı ve konforlu seyahate imkan veren kavşak ile yıllık ortalama 22 milyon lira tasarruf sağlayacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Merzifon Meray Kavşağı’ndaki incelemelerinin akabinde açıklamalarda bulundu. Amasya’daki programları hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Karaismailoğlu, “Ülkemiz, uzun bir müddetdir, ekonomik bağımsızlığına kavuşabilmek ismine, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde epey kıymetli uğraşlar veriyor. Üretimde, istihdamda, ihracatta, büyümede yerli ve ulusal tahlillerle Türkiye’nin geleceğini planlıyoruz. Ulaştırma ve altyapı yatırımlarımızla Türkiye’yi, dünyanın en büyük 10 iktisadı ortasına yükseltmek için çalışıyoruz. 2003’ten 2021 yılı sonuna kadar karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve haberleşmeye yaptığımız yatırımlar 172 milyar dolara ulaştı. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümetlerimiz devrinde ülkemizin bölünmüş karayolu uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 600 kilometreye çıkardık. Ülkemizin yalçın kayalarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aştık. Tünellerimizin toplam uzunluğu sırf 50 kilometreydi. Bunu 13 kat arttırarak 651 kilometreye çıkardık. Milletimizin yarım asırlık hayali Yüksek Süratli Tren sınırlarını inşa ettik. Havalimanlarımızı 26’dan 57’ye yükselttik. Sıradaki amacımız; 61 havalimanına ulaşmak. 2021 yılında 26 milyon 500 bin yolcusuyla İstanbul Havalimanı dünya ikincisi oldu” sözlerini kullandı.



RİZE-ARTVİN HAVALİMANI 14 MAYIS’TA AÇILACAK

Türkiye’nin 2’nci, dünyanın 5’inci deniz dolgusu yapılarak inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı’nın 14 Mayıs’ta açılacağının muştusunu veren Karaismailoğlu, Türksat5A ve Türksat5B haberleşme uydusunun da muvaffakiyet ile uzaya gönderildiğini, Türkiye’nin tıpkı yıl 2 uydu birden gönderen ender ülkelerden birisi olduğunu söylemiş oldu. “Yerli ve ulusal haberleşme uydumuz Türksat6A’yı Cumhuriyet’imizin 100. yılında uzaya göndereceğiz” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, taşınabilir abone sayının da 28 milyondan 87 milyona yükseldiğinin altını çizdi.



AMASYA’NIN ULAŞIM VE BAĞLANTISINA 9.5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Amasya’nın ulaşım ve haberleşme yatırımlarından hak ettiği hissesi aldığını, bundan daha sonra da almaya devam edeceğini kaydeden Karaismailoğlu, konuşmasına şu biçimde devam etti:

“Tüm kentlerimizde devlet titizliği ile ortak akılla, yarınları, gençlerimizi düşünerek 5 kesimde gerekli yatırımlarımızı planlıyoruz. Hükümetlerimiz periyodunda Amasya’nın ulaşım ve bağlantı yatırımları için 9.5 milyar liralık harcama gerçekleştirdik. Amasya’nın bölünmüş yol uzunluğunu, 26 kilometreden alıp, 9 kat artırarak, 272 kilometreye çıkardık. Vilayet genelindeki tüm karayolu ağı ortasındaki bölünmüş yol oranı yüzde 58’dir. bir daha ayrıyeten son 20 yılda Amasya’daki bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu, 28 kilometreden alıp, 10 kattan fazla artırarak, 300 kilometrenin üzerine çıkardık. Amasya’da tıpkı Ferhat üzere dağları deldik. Vilayet genelinde biri tek tüp ve 5’i de çift tüp olmak üzere yaptığımız 6 tünelin toplam uzunluğu 7 bin 666 metreye ulaştı. Şehzadeler kenti Amasya’da tamamlayıp hizmete açtığımız 94 köprünün toplam uzunluğu 7 bin 466 metreyi buldu. Amasya kent merkezi için hayati ehemmiyet taşıyan Amasya etraf yolunu hizmete açarak transit trafiği kent dışına aldık. 12 kilometre uzunluğundaki Amasya etraf yolu yardımıyla trafik güvenliği ve konforunu artırarak yakıttan ve vakitten yıllık 291 milyon TL tasarruf sağladık. Egzoz gazı salınımını 5 bin 497 ton azalttık. Bütün bunlar; emek ve paha vermenin göstergesidir. Bizler laf değil, iş üreten, millet sevdası ile çalışan, memleketin her köşesine tıpkı hizmeti sunma çabasında olan, Türkiye sevdalılarıyız. Biz asla yapılanla yetinmeyip; milletimiz için de ülkemiz için de daima daha düzgününü, daha faydalısını istedik. Bu niçinle Amasya için de ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz. Vilayet genelinde, üretimi devam eden 9 adet karayolu yatırımlarının proje toplamı 6.5 milyar liraya ulaşmaktadır. Amasya’nın tarihini korurken, hizmet alanımızdaki yapılarının çağdaşlaşmasına katkıda bulunduk. Merzifon Havalimanı terminal binasını genişleme çalışmalarına devam ediyoruz. Projeyi, Haziran’da tamamlayacağız.”



BADAL TÜNELİMİZİ YAKIN VAKİTTE HİZMETE AÇACAĞIZ

Amasya’da imali tamamlanan, kente kazandırılan öbür kıymetli yatırımlardan olan Badal Tüneli ve Merzifon Meray Farklı Düzeyli Kavşak’ın karayolu ulaşımına nefes aldıracağını vurgulayan Karaismailoğlu, “Badal Tüneli ve Meray Kavşak projesi, İran hududundan Bulgaristan’a kadar devam eden Türkiye Transit Ulaştırma Koridoru (TETEK) sınırı üzerinde yer alan, Osmancık-Merzifon yolu üzerinde yer alan iki kıymetli nokta. Yolun, Merzifon kesitinde yatay ve düşey standartlarını yükseltmek için Badal Tüneli’ni inşa ettik. Araç trafiğine 2×2 şeritli, bölünmüş yol standardında hizmet verecek olan tünelimiz, 905 metre uzunluğunda. İlişki yolları ile birlikte proje, 4.5 kilometreye ulaşıyor. Proje kapsamında; 65 metre uzunluğunda 2 köprü ve 2 de alt geçit tamamladık. Yüzde 100 yerli mühendislik imkanları kullanılarak yapılan Badal Tüneli’miz, Türk mühendislerinin ve personellerinin aklıyla, alın terleri ile yapıldı. Üretimi tamamlanan Badal Tüneli’mizi yakın vakitte hizmete açacağız. Türkiye Transit Ulaştırma Koridoru çizgisinin Amasya geçişinde yol standardını artırmak gayesi ile yaptığımız Badal Tüneli, kış aylarında kar ve bahar aylarında ağır yağış ve buzlanmalardan kaynaklanan aksamaları ortadan kaldıracak” diye konuştu.



HATTAKİ DUR-KALKLARI ORTADAN KALDIRDIK

Trafiğin ağır olduğu yerde yapılan Meray Farklı Düzeyli Kavşağı Köprüsü’nün 114 metre uzunluğunda olduğuna dikkati çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Bölünmüş yol standardındaki kavşak, 4 açıklıklı olup, platform genişliği 2×12 metredir. Kavşak imalatında toplam 1,6 kilometre yol imali gerçekleştirdik. Badal Tüneli’nde olduğu üzere Meray Kavşağında da yüzde 100 yerli ve ulusal kaynaklar kullandık. Günlük ortalama 13 bin aracın geçtiği Meray Kavşağı’nda inşa edilen Merzifon Meray Farklı Düzeyli Kavsağı ile sınırdaki dur-kalkları ortadan kaldırdık. Çok daha süratli, inançlı ve konforlu seyahate imkan veren kavşak ile vakitten 21 milyon lira ve akaryakıttan da 1 milyon lira olmak üzere yıllık ortalama 22 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Kavşak ile hem de her yıl 187 ton karbon salımının önüne de geçeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır
 
Üst