Anthony Edwards, Homofobik Kelamları İçin Özür Diledi

bencede

Active member
AJANSSPOR DIŞ HABER

21 yaşındaki Amerikalı basketbolcu Anthony Edwards dün Instagram üzerinden yaptığı paylaşım ile reaksiyon çekti. 1,2 milyon takipçisi ile paylaştığı öyküde bir küme erkeği görüntüye alan Edwards’ın ‘Adamım şu i*nelere bakın. İçine doğduğum dünyaya bak’ demesi ve görüntünün üzerine ‘Bu herifler değişik’ yazarak gülmesi viral oldu. Biroldukça Instagram ve Twitter kullanıcısı Edwards’ın homofobik telaffuzlarına ve diğer insanları müsaadesiz görüntüye almasına reaksiyon gösterdi. İşte Anthony Edwards’ın o paylaşımı…

Özür diledi

Anthony Edwards paylaşımına gelen yansılar üzerine Twitter üzerinden bir özür paylaşımı yaptı ve şunları söylemiş oldu: ‘’söylemiş olduklerim olgunlaşmamış, kırıcı ve saygısızdı ve inanılmaz derecede üzgünüm. Benim yahut rastgele birinin bu biçimde incitici bir lisan kullanımı kabul edilemez, bunun hiç bir mazereti olamaz. Ben bundan daha yeterli yetiştirildim!”

Anthony Edwards forgot to hop on his burner
😭
pic.twitter.com/RQfUWEvpWX

— Drew (@PGSupremacy) September 11, 2022

NBA ceza verebilir

NBA, Minnesota Timberwolves yıldızı Edwards’ın yaptığı bu homofobik paylaşım daha sonrası Amerikalı basketbolcuya ceza verebilir. Genç yıldızın para cezası almasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Bryant ve Durant da ceza almıştı

NBA yıldızlarından Kevin Durant, Amerikalı aktör Michael Rapaport’a Instagram üzerinden attığı homofobik, bayan düşmanı ve saygısız bir lisan kullanarak attığı iletilerin ortaya çıkmasının akabinde NBA tarafınca 50 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. NBA efsanesi Kobe Bryant ise bir maç sırasında hakeme homofobik bir küfrettiği için 100 bin dolar para cezası almıştı.

Anthony Edwards kimdir?

5 Ağustos 2001’de Atlanta, Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya gelen Anthony Edwards basketbol mesleğine ortaokul vakit içinderında adım attı. Lisede de basketbola ilgisi devam eden 21 yaşındaki basketbolcu 2020’deki NBA seçmelerinde ekibi Minnesota Timberwolves tarafınca birinci sırada seçildi. 2 dönemdir NBA forması giyen Edwards’ın ortalamaları ise şöyle: 33,2 dakika, 20,3 sayı, 4,7 ribaunt, 3,4 asist, 1,3 top çalma ve 0,6 blok.