Anadolu Efes’te Ergin Ataman’dan Barcelona Koçu Jasikevicius’e Ağır Kelamlar

bencede

Active member
AJANSSPOR HABER

EuroLeague’de döneme berbat bir başlangıç yapan Anadolu Efes, Barcelona karşısında çıktığı kritik maçı 96-86 kazanarak öz itimat kazandı. Maç sonuna ise Ergin Ataman’ın düzenlediği basın toplantısı damga vurdu. Lacivert-Beyazlılar’ın başantrenörü, Barcelona Koçu Sarunas Jasikevicius hakkında sert açıklama yaptı.

“Bu akşam bir özür telefonu bekliyorum”

Maç öncesi Jasikevicius’ın yaptığı “Larkin’in oynayıp oynamayacağını sormak için Ergin Ataman’ı arayacağım.” açıklamasını hatırlatan Ergin Ataman, “Saras dün akşam aramadı lakin bu akşam bir özür telefonu bekliyorum.” sözlerini kullandı.

“Antrenörlerimin üzerine yürüyüp, ‘antrenmanlarımızı fazlaca uygun kameraya çekmişsiniz.’ demiş”

Konuşmasına devam eden Ataman, “Maçtan daha sonra kendisiyle tokalaştıktan daha sonra yardımcı antrenörlerimin üzerine yürüyüp, ‘antrenmanlarımızı fazlaca yeterli kameraya çekmişsiniz.’ diye fazlaca ağır bir ithamda bulunmuş. Bu epey ağır bir itham” açıklamasını yaptı.

“Bunu ispat ederse bu kadronun başantrenörlüğünden istifa edeceğim”

Ataman, “Saras benim düzgün arkadaşım. Avrupa Ligi Antrenörler Derneği’nde de birlikte çalışıyoruz. Saras’ı bunu ispatlamaya davet ediyorum. Biz, burada bir tek gün daha bu biçimde bir şeye tenezzül etmedik, etmeyiz. Saras bunu ispat ederse bu kadronun başantrenörlüğünden istifa edeceğim.” dedi.

“Ya özür dileyeceksin ya da istifa edeceksin”

Jasikevicius’e seslenen Ergin Ataman, şunları söylemiş oldu: “İspat edemiyorsan, maçtan daha sonra üzerine yürüdüğün için ya yardımcı antrenörlerimden özür dileyeceksin ya da Avrupa Ligi Antrenörler Derneği’nden istifa edeceksin. Saras’a bir ileti olsun. Daima o ileti veriyor. Kendisine hiç yakıştıramadım.”