Anadolu Efes’te Ergin Ataman, Partizan mağlubiyeti daha sonrası konuştu

bencede

Active member
AJANSSPOR – HABER

Anadolu Efes, THY EuroLeague’in 14. haftasında deplasmanda Sırbistan’ın Partizan ekibiyle karşılaştı. Başşehir Belgrad’daki Stark Arena’da yapılan maç 82-79 Partizan üstünlüğüyle bitmiş oldu.

Karşılaşma daha sonrası temsilcimizde başantrenör Ergin Ataman, açıklamalarda bulundu.

“Oyunun denetimi bizdeydi”

Karşılaşmada genel olrak denetimi ellerinde tuttuklarını lisana getiren Ataman, “Çok hoş bir maç oldu, her iki ekip da büyük efor sarf etti. Maçın son 3-4 dakikasına kadar oyunun denetimi bizdeydi, daha sonrasında Partizan epey agresif bir savunma yaptı.” dedi.

“Yanlış atış tercihleri yaptık”

Efes’te Beaubois, 30 sayı 2 ribaund ve 1 asistle gayret etti. Fransız Şutör’e değinen Ataman, “Rodrigue Beaubois haricinde ekstra skor katkısı alabileceğimiz bir isim bulamadık, yanlış atış tercihleri yaptık. ” dedi.

“Her maç final havasında geçiyor”

Bu dönem EuroLeague’in zorluğundan yakınan Ataman, “Rakibimiz kritik anlarda değerli isabetler buldu. Bu yıl EuroLeague hayli güç, her maç güya bir final havasında geçiyor.” sözlerini kullandı.

“Tüm sorumluluk bende oluyor”

“Bugün kaybetmemizin tek hatalısı benim” diyen Ataman, “Önemli maçları kazandığımız vakit oyuncularımız harika oluyorlar lakin kaybettiğimiz vakit tüm sorumluluk bende oluyor. Bir anda epey berbat bir koç haline gelip kadrosunu nasıl organize edeceğini bilmeyen biri oluyorum. Bu sebeple bugün kaybetmemizin tek hatalısı benim.” halinde konuştu.

Efes, ikinci mağlubiyetini yaşadı

Bu sonuçla ligde bundan evvelki maçında İstanbul’da İspanya’nın Cazoo Baskonia grubuna 83-78 mağlup olan Anadolu Efes, ikili maç haftasında ikinci hezimetini yaşadı.

Öte yandan temsilcimiz Anadolu Efes, Partizan müsabakasıyla Avrupa kupalarında 781. maçına çıktı.

Efes’ten 445 galibiyet ve 336 yenilgi

Lacivert-beyazlı ekip, Avrupa’da çıktığı 781 müsabakada 445 galibiyet ve 336 hezimet yaşadı. Avrupa Ligi’nde ise 533. karşılaşmasına çıkan Anadolu Efes, bu uğraşların 288’ini kazandı, 245’inden yenilgiyle ayrıldı.