Anadolu Efes – Olimpia Milano 75 – 70 (MAÇ kararı – ÖZET)

bencede

Active member
Anadolu Efes, THY EuroLeague play-off çeşidi 4. maçında İtalyan takımı Olimpia Milano’yu 75-70 yenerek seride 3-1 yaptı ve Final Four’a yükseldi. Anadolu Efes, hem de Real Madrid’ten daha sonra ismini Final Four’a yazdıran ikinci grup oldu.

Çeyrek sonuçları

Birinci Çeyrek kararı: Anadolu Efes 19-11 Olimpia Milano

İkinci Çeyrek kararı: Anadolu Efes 42-43 Olimpia Milano

Üçüncü Çeyrek kararı: Anadolu Efes 62-58 Olimpia Milano

Maç kararı: Anadolu Efes 75-70 Olimpia Milano

Milano geriden geldi

çabucak hemen 2 dakika dolmadan maça 8-0’lık bir başlangıç yapan temsilcimiz, rakibine de erken mola aldırdı. Tibor Pleiss bu kısımda adeta alev alev yanarken, temsilcimiz farkı da çift hanelere kadar çıkardı. Luigi Datome’nin devreye girmesiyle bir arada adeta hayat bulan Milano, geriden geldi ve soyunma odasına da 43-42 önde girdi.

Son çeyreğe Efes önde girdi

Soyunma odasından süratli dönen Anadolu Efes, birinci dakikalarla birlikte denetimi bir daha eline aldı ve 8 sayılık farkla öne geçti. Fark bir orta çift hanelere çıksa da, Milano bir biçimde oyuna tutundu ve temsilcimiz son çeyreğe 62-58 önde girdi. Son çeyreğe 6-0’lık seriyle başlayan konuk takım, 64-62’yle skorda öne geçti. Seri 8-0 olunca Ergin Ataman’ın molası geldi.

Anadolu Efes Final Four biletini kaptı

Maçın son 5 dakikasına temsilcimiz 68-66 geride girdi. Bu kısımda heyecan düzgünce tavan yaparken, karşılıklı top kayıpları da gelmeye başladı. Bitime 3 dakika kala Vasilije Micic 68-68’le skoru eşitledi. Son 2 dakikaya girildiğinde temsilcimiz 70-68’le öne geçti. Kalan müddette denetimi elinde tutan Anadolu Efes, bir defa daha Final Four biletini kaptı ve Belgrad’daki yerini ayırttı.

Maç sayıları

Anadolu Efes’te Tibor Pleiss 25 sayı-6 ribaunt, Vasilije Micic 20 sayı-4 asist, Shane Larkin 8 sayı-7 asist, Elijah Bryant 6 sayı-2 ribaunt ve James Anderson 5 sayı-1 ribaunt yaptı. Olimpia Milano’da Luigi Datome 21 sayıyla oynarken, Kyle Hines 10 sayı-12 ribaunt, Devon Hall 9 sayı-4 ribaunt ve Sergio Rodriguez 7 sayı-7 asist yaptı.

Artık daima bir arada Belgrad’a gidiyoruz

Maçın akabinde Tibor Pleiss: “Sezonun en âlâ ekiplerinden, Euroleague’in en âlâ ekiplerinden birini yendik. Grup harikaydı. Çok fazlaca duygusalım şu anda. En yeterlimi vermeye çalıştım. Elimden geleni yapmaya çalıştım başka maçlarda olduğu üzere. Kazandığımız için epeyce memnunum. Artık daima bir arada Belgrad’a gidiyoruz.” dedi

Biz epey yeterli bir grubuz

Vasilije Micic: “Tabii ki eksiksiz hissediyorum. Döneme güzel başlamadık aslında. İnişler çıkışlar oldu. Çok güzel oynadık, play-off serisini hayli âlâ ve akıllı oynadık. Milano’yu tebrik etmek istiyorum. Son ana kadar düzgün oynadılar. Uzun vakittir oynayan bir takımız. Birbirimize hayli inandık. Bunu unutmalıyız. Artık önümüzde 2 maç var.Herkes birbirini epey âlâ destekliyor. Oyuna giren girmeyen herkes, birlikte vakit geçiriyoruz. Biz fazlaca âlâ bir ekibiz. Tibor’u bu akşam ayrıyeten tebrik etmek lazım.”

Messina’ya tebriklerimi iletmek istiyorum

Ergin Ataman: “Benim en yeterli arkadaşım Messina’ya tebriklerimi iletmek istiyorum. Çok düzgün bir seri oldu. 3 maçı kazandık lakin inanılmaz maçlar oynadık. Hiç kolay değil onlara karşı oynamak. Çok memnunum ekibimden dolayı. Bu kadro Final Four’u hak ediyor. 2 maç daha var şampiyonluk için. Kaldı iki. Artık Final Four’da olacağımızı söylemiştim geçen hafta. Yalnızca 2 maçımız kaldı.” tabirlerini kullandı.