Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman’dan Galatasaray, Fenerbahçe ve Terim Açıklaması

bencede

Active member
EuroLeague’de son 2 dönemin şampiyonu olmayı başaran Anadolu Efes’te başantrenör Ergin Ataman, Haber Global’e açıklamalarda bulundu. Avrupa’daki maksatlarından bahseden Ataman, Galatasaray ve Fenerbahçe hakkında açıklama yaptı. Ataman, Galatasaray’ın efsane teknik yöneticisi Fatih Terim’e de meydan okudu.

Üst üste 2 defa EuroLeague şampiyonu olan Ergin Ataman, maksadının 3. şampiyonluğu da kazanarak, bir prensip imza atmak istediğini söylemiş oldu. Ataman, “Hiç kimsenin gerçekleştiremediği de 3 defa üst üste şampiyon olmak” dedi.

“Ömer Faruk bizi ABD’li bir menajer ile muhatap etti”

Basketbol A Ulusal Kadro koçu Ergin Ataman, NBA takımlarından Miami Heat’te forma giyen Ömer Faruk Yurtseven’in ulusal maçlara gelmemesinden dolayı kırgın olduğunu lisana getirdi. Ataman, “Yarı yolda bırakıldık, kırgınım, her insanın orada olması gerektiğini düşünüyordum. Ömer Faruk bir anda fişi çekti, bizi dışarı itti, bizi ABD’li bir menajer ile muhatap etti” biçiminde konuştu.

“Biz yaparsak, Fatih Terim’in belgeselinden daha yeterli yapacağız”

İleride bir belgeselinin çekilmesini istediğini söyleyen Ergin Ataman, yakın vakitte Netflix platformunda yayınlanan Terim belgeseline de meydan okudu. Başarılı koç, “Biz bir belgesel yaparsak ben hayli detaycıyımdır, en uygununu yapmak isterim. Fatih hocamınki fazlaca uygun olmuş, kutluyorum fakat biz yaparsak ondan daha düzgün yapacağız” sözlerini kullandı.

“Galatasaray’ı 23 yıl daha sonra Türkiye şampiyonu yaptık”

Galatasaraylılığı ile bilinen Ergin Ataman, daha evvel de çalıştırdığı Sarı-Kırmızılılar’la ilgili şunları tabir etti: “Galatasaray’da hayli hoş 5 yıl geçirdim. Galatasaray’ı 23 yıl daha sonra Türkiye şampiyonu yaptık. EuroLeague’e soktuk ve çeyrek finale soktuk. Avrupa’nın en büyük 2. kupası EuroCup’ı kazandık.”

“Sen bu idareye geldiysen bu kaynağı yaratman lazım”

Ataman, “Galatasaray’da benden daha sonraki periyotta basketbolda vizyon küçüklüğü oldu. Birtakım idare şurası üyeleri Galatasaray’a epey para harcattığımı söylemiş oldu. Bu beni fazlaca yaraladı. Büyük muvaffakiyete gitmek için bir kadro kurman lazım. Sen bu idareye geldiysen bu kaynağı yaratman lazım. Ben ayrıldıktan daha sonra Galatasaray’ın bu kaynağı yaratmak istemediğini görüyorum.” dedi.

“Fenerbahçe Avrupa’da marka oldu, Galatasaray bunu istemedi”

Sözlerine devam eden Ataman, “Her kulübün problemleri var. Fenerbahçe’nin de var. Fakat yıllardır Avrupa basketbolunda büyük bir marka oldu. Galatasaray bunu istemedi. EuroLeague’in en büyük kulübünü çalıştırırken, Galatasaray’ı çalıştırmayı düşünmem mantıklı değil. Galatasaray’ın da şu anda kendi bütçesine nazaran fazlaca düzgün bir hocası var. Yeterli bir dönem geçirdiler. Başarılı olmalarını diliyorum. Galatasaray’ın artık EuroLeague’e gelmesi gerektiğini düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

“Beşiktaş – Fenerbahçe maçına gittim ve epey sıkıldım”

Türk futbolunu da takip ettiğini lisana getiren Ataman, geçtiğimiz günlerde oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi için şunları söylemiş oldu: “Beşiktaş – Fenerbahçe maçına gittim ve fazlaca sıkıldım. Türk futbolu oynanmıyor diyorlar. Büyük ekiplerde 9-10 yabancı var. Beşiktaş – Fenerbahçe maçında iki tane fazlaca pahalı hoca var. Lakin Avrupa’daki futbol oynanmıyor. bu biçimde bizde bir şey var.”

“Futbolu yönetenler de epeyce gocunmuyor”

Ergin Ataman, “Beşiktaş – Fenerbahçe maçında oyun daima duruyor. Daima oyuncular yerde. Maçın ortasında durum yok. Fakat Vodafone Park’taki atmosfer muazzam. Ortada futbol yok. Galatasaray – Adana Demirspor maçında da akıcılık yoktu. Futbol Ulusal Grubumuz 3 Lig’den 2. Lig’e çıktı. Basketbol ve voleybolla kıyaslandığında Türk futbolunun ne kadar geride olduğunu nazaranbiliyorum. Futbolu yönetenler de epeyce gocunmuyor. Bir tane maç kazanıyoruz bir anda fazlaca güzel oluyoruz. Lakin oynadığımız gruplar 3. Lig’de.” dedi.

“Icardi’nin eşiyle sorunu var deniyor, profesyonel futbolcunun maç günü gitmesi kabul edilemez”

Ergin Ataman, “Kadroları da beğenmedim. Galatasaray’ın takımında da sivrilen birini bakılırsamedim. Icardi’yi çabucak hemen nazaranmedik. Ona da şaşırdım. Nerede diyorsun, eşiyle sorunu var, yurt dışına gitti deniyor. Mevt, doğum haricinde profesyonel bir futbolcunun maç günü bir sorun için gruptan gitmesi, ülkeden ayrılması bizim kabul edemeyeceğimiz bir şey. Lakin bu rahatlıkta oyuncular. Bunların düzelmesi gerektiğini düşünüyorum. Okan Buruk’un Galatasaray’ı âlâ bir yola sokacağını düşünüyorum.” tabirlerini kullandı.