Ağaçlar İklim Değişikliğini Yavaşlatmak İçin Kritik, WEF Üst Yetkilisi Nicole Schwab Haberler’ye

Dünya Ekonomik Forumu’ndan Nicole Schwab, trilyon ağaç girişimi hakkında Haberler’ye özel olarak konuştu


Yeni Delhi:

Dünya Ekonomik Forumu’nun iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve biyoçeşitliliği korumak için dünya genelinde bir trilyon ağacı büyütmeyi, onarmayı ve korumayı amaçlayan trilyon ağaç hareketi ivme kazandı. Hindistan bu hareketin ön saflarında yer almaktadır.

Doğaya Dayalı Çözümler Eş Başkanı ve Dünya Ekonomik Forumu Yürütme Kurulu Üyesi Nicole Schwab’ın 25-26 Mayıs tarihlerinde ülkeyi ziyaret etmesi planlanıyor.

Bayan Schwab, trilyon ağaç girişimi ve Hindistan’ın rolü hakkında Haberler’ye özel olarak konuştu.

Bayan Schwab bugün Haberler’ye “Ağaçlar iklim değişikliğini yavaşlatmak için kritik öneme sahip” dedi.

Koruma platformu 1t.org, gezegeni koruma çabalarında özel sektörü harekete geçiriyor. Şirketlerin önümüzdeki on yıl içinde ağaç örtüsünü restore etme, koruma ve genişletme taahhüdünde bulunmalarına olanak tanır. Şu anda aralarında Adani Group, Mahindra, Vedanta, ReNew Power ve CSC Group gibi önde gelen Hintli firmaların da bulunduğu 82 şirket taahhütte bulundu.

Taahhüdün bir parçası olarak, şirketlerin ilerlemelerini düzenli olarak raporlamaları gerekmektedir. Hintli şirketler toplam 113.58 milyon ağaç yetiştirme taahhüdünde bulundu. Adani Group, 2030 yılına kadar 100 milyon ağaç yetiştirme sözü verdi.

Hindistan’ın vizyonu, üç milyon hektar orman örtüsü eklemek ve birleşik orman örtüsünü ülkenin toplam alanının neredeyse dörtte birini yapmaktır. Ülke, 2030 yılına kadar 26 milyon hektar bozuk araziyi eski haline getirmeyi ve 2,5 ila 3 milyar ton karbondioksit eşdeğeri ek bir karbon yutağı elde etmeyi hedefliyor. Restorasyon, su kıtlığı, iklim değişikliği ve üst toprak kaybı gibi sorunlarla başa çıkmada çok önemli bir rol oynuyor.

Hindistan, arazi bozulmasını vurgulamak ve çözmeye yönelik bilimsel bir yaklaşım benimsemek için bir Mükemmeliyet Merkezi de kurmuştur.
 
Üst