ABB Başkentli muhtarları dinlemeye devam ediyor

DoğaHayranı

Active member
ABB Başkentli muhtarları dinlemeye devam ediyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent yönetiminde ‘ortak akıl’ ilkesi doğrultusunda tüm toplum kesitleriyle görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığının düzenlediği “Muhtarlar Müzakere Ediyor” programının ikincisi Ayaş’ta gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent yönetiminde ‘ortak akıl’ ilkesiyle hareket ederek talep ve gereksinimleri hakikat ve süratli biçimde tahlile kavuşturmayı amaçlıyor.

Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafınca bu gaye doğrultusunda başlatılan ‘‘Muhtarlar Müzakere Ediyor’’ programının ikincisi Ayaş’ta düzenlendi.

MÜZAKERE TOPLANTILARI YIL UZUNLUĞU DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesinin konut sahipliğinde yıl uzunluğu devam edecek olan toplantılarda mahalle ve bölge problemleri masaya yatırılacak.

ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü ile Fen İşleri, Kent Estetiği ile Bayan ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkililerinin de yer aldığı ve ikincisi Ayaş’ta düzenlenen toplantıya katılan muhtarlar, asfalttan altyapıya kaldırımdan toplumsal gereksinimlere kadar tüm sıkıntıları birinci ağızdan iletme fırsatı buldu.

MUHTARLARLA TAHLİL ODAKLI DİYALOG SÜRECİ

Başkent’te toplumun her bölümüyle görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini belirten ve bu doğrultuda ‘‘Muhtarlar Müzakere Ediyor’’ programı düzenlediklerini belirten Muhtarlık İşleri Daire Lideri Önder Yanmaz, Ayaş’ta düzenlenen programda şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün burada Keçiören, Pursaklar, Akyurt ve Cihan muhtarlarımızı konuk ediyoruz. Belediyemizin ilgili ünite yöneticileri ile birlikte toplantıyı 3 kısımda gerçekleştireceğiz. Ortak akıl unsuru doğrultusunda muhtarlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Ayaş’ta düzenlenen programa katılarak muhtarların taleplerini dinleyen ve tahlil odaklı diyalog sürecinin kıymetine dikkat çeken Toplumsal Hizmetler Daire Lideri Adnan Tatlısu da “Muhtarlarımızla yüz yüze görüşerek onların meşakkatlerini ve onlara nasıl yardımcı olabileceğimizi göstermek için bugün bir ortaya geldik. Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak kimseyi ayırt etmeden elimizden geldiğince herkese ulaşmaya devam ediyoruz’’ dedi.

MAKSAT DAHA KALİTELİ HİZMET

Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a daha kaliteli hizmet sunabilmek toplumsal belediyecilik anlayışı doğrultusunda sağladığı dayanaklardan dolayı teşekkür eden Başkentli muhtarlar ise düzenlenen program yardımıyla sıkıntılarını ve taleplerini direkt iletme talihi bulduklarını şu sözlerle tabir ettiler:

Hasan İnal (Akyurt Elecik Mahalle Muhtarı): “Mahallemizde eksiklikleri ve taleplerimizi iletmek için bugün Ayaş’a geldik. Toplantı hoş geçiyor. Belediye yetkilileri isteklerimizi tek tek not etti. Mansur Liderimize teşekkür ediyorum.”

Alattin Öztaş (Evren İbrahimbeyli Mahalle Muhtarı): ‘‘Muhtarlar Müzakere Ediyor programı fazlaca hoş ve faydalı. Belediye yetkililerine taleplerimizi iletme fırsatı bulduk.’’

Hatice Çalışkan (Keçiören Çiçekli Mahalle Muhtarı): ‘‘Muhtarlar Müzakere Ediyor programı epeyce hoş ve verimli bir biçimde geçti. 5 periyottur muhtarlık yapıyorum bu biçimde bir toplantıya birinci defa katılıyorum. Belediye yetkilileri sıkıntılarımızı ve taleplerimizi dinledi ve not aldı. Bu toplantıları devamını diliyorum ve bizlere verdiği takviyelerden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum.”

Sultan Bilecen (Keçiören Şehit Kubilay Mahalle Muhtarı): ‘‘Mahallemizin sıkıntılarını, eksiklerini bugünkü görüşmede lisana getirdik. Toplantı fazlaca verimli geçti ve şad kaldım. Bu şekil toplantıların devamını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır