A Ulusal Ekip’te Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman ve Shane Larkin’den Karadağ maçı yorumu

bencede

Active member
AJANSSPOR – HABER

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda gayret eden A Ulusal Erkek Basketbol Ekibi, A Grubu’ndaki birinci maçında Karadağ’ı 72-68’lik skorla mağlup etti. Müsabaka daha sonrası A Ulusal Erkek Basketbol Ekibi’nin oyuncuları Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman ve Shane Larkin, açıklamalarda bulundu.

Melih Mahmutoğlu: “Karadağ sahiden âlâ bir rakip, sert oynuyorlar”

Karşılaşmanın akabinde basın mensuplarına açıklamada bulunan ay-yıldızlı grubun kaptanı Melih Mahmutoğlu, maçın birinci yarısında âlâ oynadıklarını belirterek, “Nasıl oynadığın değil kazandığın değerli oluyor lakin bu biçimde kazanmamamız lazım. Devreye 10 sayı önde girdik, daha sonrasında maçı koparmamız lazımdı. Lakin birinci güne bağlayalım.” dedi.

Karadağ’ın güzel bir takıma sahip olduğunu anlatan Melih Mahmutoğlu, “Karadağ hakikaten uygun bir rakip, sert oynuyorlar. Birtakım durumlarda buna yanıt veremedik. Değerli olan kazanmak. Yarın idmanımız var, daha sonrasında da Bulgaristan maçı. Kazanarak başlamak kıymetliydi. Kadronun moral ve motivasyonu açısından kıymetli oldu. Ekip arkadaşlarımı kutluyorum.” diye konuştu.

Cedi Osman: “Mükemmel oynamasak da birinci maçı kazandık”

NBA’de oynayan ulusal oyunculardan Cedi Osman da turnuvalardaki birinci maçların şiddetli geçtiğini belirterek, “İlk yarı çok güzeldik lakin ikinci yarıda atakta biraz tıkandık. Lakin savunmada güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. O açıdan mutluyuz. Kusursuz oynamasak da birinci maçı kazandık. Artık önümüze bakacağız.” tabirlerini kullandı.

Alperen Şengün: “Daha uygun oynayacağız”

Milli oyuncu Alperen Şengün de şampiyonaya kazanarak başlamanın kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Geliştirmemiz gereken hala hayli şey var. Kazandığımız için memnunuz. Çok sert ve yeterli bir maç oldu bizim için. Umarım turnuvanın öteki maçlarında daha tesirli ve daha düzgün oynayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Shane Larkin: “Kendimle değil ekibimle ilgileniyorum”

Ay-yıldızlı oyuncu Shane Larkin ise değerli bir galibiyet elde ettiklerini aktararak, “Turnuvaya galibiyetle başladığımız için memnunum. Maç ortasında zorlandığımız anlar oldu ancak karakter gösterdik ve kazanmayı başardık. Maçın sonunda 3 dakika kala gerideydik. Ekip olarak yeterli uğraş edip, geriden gelerek kazanmayı başardık.” halinde görüş belirtti.

Lakin, bir soru üzerine grup oyuncusu olduğunu vurgulayarak, “Takım arkadaşlarıma top dağıtarak onların sayı bulmasını sağlamam lazım. Benim rolüm genel manada bu. Kendimle değil grubumla ilgileniyorum ve grubun kazanmasını amaçlıyorum.” sözlerini kullandı.